O doamnă în etate bine antrenată trece pe lângă mine pe stradă. Eșarfa sa, care este un biorobot, se înfășoară singură în jurul gâtului și umerilor. Jacheta ei cameleon se schimbă.

Problema modei în continuă transformare a fost rezolvată în urmă cu câțiva ani. Deodată, puteai schimba hainele cu viteza luminii. Un material care își poate modifica culoarea și structura a făcut asta realizabil.

Acum, există o singură haină, care poate să fie transformată în toate celelalte. Dacă este prea largă, îi poți comanda să se muleze pe tine sau îi poți ridica mânecile. La o simplă comandă vocală hainele doamnelor se pot transforma în orice.

În bazele de date ale designerilor, întreaga creație umană în materie de modă este disponibilă contra cost. O persoană se poate transforma într-un film, un spectacol de culori sau un nou personaj. Materialul inteligent este suficient de flexibil încât funcționează ca un ecran complet. Este vorba de biorobotică, materiale virtuale vii care au dus infinit mai departe tentativele rigide ale unor tehnologii de genul printării 3D.

Ce va mai urma?

Cine știe … Sper că vom mai face greșeli, deoarece acestea sunt punctul de pornire spre descoperiri interesante. Atunci când un sistem nu mai tolerează erorile sau tinde spre perfecțiune, el nu mai poate evolua.

(Episod final)

Facturone reinițializează libertatea pe internet!