Integrarea biologicului în hardware din anii 2020 – 2030 a fost o consecință a cursei nesfârșite a miniaturizării, care și-a atins limitele în structurile semiconductoare de siliciu, dar și în corpul uman: să faci dispozitive atât de mici, încât nici degetele nu le puteau opera … hmmm, asta nu prea avea sens.

Acceptarea unor astfel de inovații, care în trecut ar fi fost considerate ciudate, a fost determinată de noile și spectaculoasele evoluții ale tehnologiei medicale. De exemplu, la începutul digitalizării existau lentile de contact cu ajutorul cărora doza de insulină a diabeticilor nu mai era determinată generic, ci individual.

În anul 2034, când eram la liceu, a avut loc Marea Explozie a Cunoașterii (MEC). Un asemenea eveniment era de mult așteptat în domeniul inteligenței artificiale, așa numita singularitate tehnologică, adică momentul în care inteligența artificială a devenit independentă și tot mai inteligentă într-un ritm accelerat, până ce ajunge un soi de hiper-inteligență.

MEC a condus la reforme radicale ale sistemelor de training din națiunile industriale. În schimbul acumulării cunoștințelor, au fost dezvoltate strategii de combatere a proliferării cunoașterii. În câțiva ani, metoda dezvățării a făcut ca motoarele de căutare pe internet, în special Google, să-și piardă importanța dramatic, pentru că nimeni nu voia să știe nimic și era suficient să presupui adevărate lucrurile, fără explicații.

Dispariția interesului în Google a dus mai întâi la colapsul economiei digitale, dar, pe de altă parte, a rezultat în soluții geopolitice pentru probleme care mocneau de decenii, cum ar fi neașteptata ofensivă de simpatie a Talibanilor, care în mod tradițional evitau educația.

(Episodul 2)

Tu cum vezi viitorul internetului și al comunicațiilor?

Facturone reinițializează libertatea pe internet!