Monstrul internetului știe tot. Cu toate acestea, te poți proteja de curiozitatea excesivă a Google-ului și îți poți recăpăta intimitatea, atât pe internet, cât și în smartphone-ul tău.

Poți arunca o privire de ansamblu inițială asupra datelor tale pe care Google le-a colectat până acum la adresa myaccount.google.com/dashboard. Aici poți vedea care dintre activitățile tale au fost înregistrate și ce servicii online sunt legate la contul tău Google. Fă click pe interfețele individuale pentru a obține mai multe informații. Dacă te interesează, poți da click ”Download your data” și poți vedea pe îndelete, offline, ce informații despre tine a stocat Google.

Poți afla mai multe despre ce anume a colectat Google la myactivity.google.com. Poți înlătura intrări individuale sau toate datele despre o anumită zi din memoria Google, făcând click pe ”Delete activity by” din partea stângă și selectează o intrare numită ”All time” în ”Delete by date” și ”All products”. Confirmă cu ”Delete/Ok”. Dar asta nu înseamnă că datele dispar imediat din toate centrele de calcul ale Google. Defapt, durează mai multe luni până când și ultima copie a datelor tale este lichidată.

Pentru ca Google să nu mai colecteze din nou datele tale, deschide din nou site-ul myactivity.google.com. Fă click pe ”Activity controls” din partea stângă. Acum, de aici poți determina ce anume vrei să-i permiți lui Google să stocheze despre tine. Este recomandabil să dezactivezi măcar ”Web&App Activity”, ”Location history”, ”Device information” și ”Voice&Audio Activity”. În felul acesta, cele mai multe date despre tine sunt acum protejate de accesul lui Google. Este și mai bine dacă îți salvezi datele de la bun început.

Facturone reinițializează libertatea pe internet!