”Bună, numele meu este Robo Facturone” este mesajul cu care ești deja familiarizat, fiind clientul platformei Facturone.

Datele fiind stocate criptat am dezvoltat un roboțel folosind inteligența artificială (IA) pregătit să trimită mesajele specifice fiecărui utilizator urmărind anumiți parametrii pe care Robo reușește să-i administreze în timp real.

Robo este propulsat mai ales de deep learning, un subdomeniu al machine learning. Deep learning s-a dezvoltat drept cel mai de succes domeniu al inteligenței artificiale, cu rezultate excepționale în procesarea vorbirii, textului și imaginilor.

Deep learning se bazează pe tehnologii noi pentru rețelele neuronale artificiale, precum și actuala disponibilitate a unor calculatoare extrem de rapide și a unor baze de date masive.

În viitorul apropiat inteligența artificială (IA) va fi prezentă pretutindeni, deoarece fiecare dispozitiv cu componente digitale poate fi echipat cu IA. Ne va fi folositor la muncă, ne va planifica timpul, ne va oferi sfaturi pe chestiuni financiare, achiziții sau investiții și va fi un factor esențial în menținerea sănătății.

În producție, în afară de folosirea evidentă a roboților inteligenți, mentenanța predictivă, prognoza la cerere și optimizarea proceselor sunt sarcini importante ale IA.

Principalele motive sunt creșterea în productivitate, minimalizarea erorilor manuale, reducerea costurilor și reorientarea intervenției umane, în special în activități complexe, non-repetitive, în care oamenii sunt încă superiori mașinilor.

Ne vor lua locul roboții IT?

IA mai degrabă vor filosofa cu alte IA și vor părăsi Pământul, îndreptându-se către spațiul cosmic. Acolo există mai multă energie solară decât pe Pământ și mai multe materiale de construcție pot fi găsite în centura de asteroizi. IA nu ar fi prea deștepte dacă ar intra în competiție cu oamenii.