Pe rețelele de socializare, networking-ul poate fi o reală durere de cap pentru unii oameni.

Psihologii Jean Twenge de la San Diego University și W. Keith Campbell de la Universitatea din Georgia au realizat un test la întâmplare asupra a 40.000 de copii și adolescenți. Au descoperit că adolescenții de 14 – 17 ani care petrec multe ore în fața ecranelor au fost de două ori mai susceptibili de a fi diagnosticați cu depresie decât cei care nu-și folosesc atât de mult gadget-urile.

Alt studiu asupra studenților de la Universitatea din Pennsylvania a arătat că limitarea folosirii Facebook și a altor rețele similare sporește considerabil bunăstarea utilizatorilor. Un anumit grup a avut voie să folosească rețelele social media doar zece minute pe zi. După trei săptămâni, grupul de test a arătat o semnificativă scădere a simptomelor de depresie, singurătate sau anxietate, comparativ cu grupul de control.

Cercetătorii au concluzionat că reducerea chiar și cu o jumătate de oră pe zi a activităților social media a avut un efect clar pozitiv, afirmând că: ”Este puțin paradoxal că reducerea utilizării social media te face să te simți mai puțin singur. Motivul rezidă în comparația constantă a conținutului web în viața individului. Dacă te uiți la viețile altora, în special pe Instagram, poți vedea cu ușurință că viețile celorlalți sunt mai cool decât a ta”.

Așadar, lasă gadget-urile și petrece cât mai mult timp cu oamenii reali din viața ta, bucurându-te de fiecare moment.

Facturone reinițializează libertatea pe internet!