La Facturone, povestim încă de la începuturi despre protejarea datelor și importanța vieții private și iată acum vă prezentăm și mărturiile unui jurnalist, fan internet, dar care la un moment dat a conștientizat că rețelele sociale îl îmbrățișaseră fără să-i mai dea drumul.

”Rețelele sociale au reușit să ocupe un mare loc în viața mea. Era primul și ultimul loc pe care îl vedeam în fiecare zi. Aici, prieteniile flotante au găsit un substrat ferm, iar prietenii îndepărtați au devenit apropiați. Totul devenise sinonim cu viața socială. Îmi spuneam mereu că fără ele nu există viața socială. Dar acum, la trei luni după ce am activat procesul de ștergere a tuturor conturilor (lui Facebook îi ia o lună să facă asta), tot ce mai simt este: nimic. Nu a existat nici măcar un moment în viața mea să-mi fie dor de ele. Este ca și când nu ar fi existat.

Cum poate deveni ceva atât de important atât de lipsit de importanță?

Asta este una dintre întrebările pe care mi le pun acum. Și de ce nu am plecat mai devreme? În cele din urmă, probabil oboseala m-a făcut să renunț: de ce îmi fac asta singur?

Sper că, fără rețele sociale, îmi voi recăpăta o parte din libertatea din primii mei ani de internet. Și știu că nu voi fi singurul. Rețelele de socializare și-au atins scopul. Acum îi pot ajuta și pe alții să scape de mașinăriile suprarealiste, redevenind mai disponibili.”

Facturone reinițializează libertatea pe internet!