Chrome este puternic reprezentat în sistemul de operare in-house Android. Problema este că majoritatea utilizatorilor de Android au și un cont Google activ și, astfel, mania colectării de date a lui Google se potrivește perfect cu browserul.

Ce poți face în legătură cu asta? Cea mai serioasă măsură ar fi să folosești Android complet fără un cont Google. În Chrome ar trebui să debifezi transferul de statistici de utilizare și rapoartele privind blocajele încă de la prima utilizare a browserului și nici măcar să nu legi contul Google preselectat cu Chrome.

Decuplarea de la contul Google

Cei care vor face asta oricum, spre exemplu pentru a sincroniza bookmark-urile cu  browserul de pe desktop doar o dată, pot face log out din ”Settings”. Dacă vrei să sincronizezi cu regularitate, ar trebui să specifici în contul tău sub ”Synchronise” exact ce date vrei să sincronizezi cu serverele Google.

Resetează Chrome

În setările browserului, mergi la ”Site Settings” și apoi selectează ”Cookies”. Aici poți să alegi ”Block third-party cookies”. Continuă procesul dezactivând  și ”Auto-fill settings” și ”Payments”.

În final, va trebui să admiți că în broserul mobil Chrome nu există o protecție completă anti-tracking, pentru că nu poate integra nicio extensie.

Facturone reinițializează libertatea pe internet!