În ultima perioadă am observat o creștere a numărului de companii care trimit un email informativ către clienții săi în care explică că datele introduse pe site-urile lor au fost compromise. Ei asigură că inginerii lor urmăresc cu atenție maximă situația și ca o măsură de  precauție au resetat parola de acces. Dar ceea ce este cu adevărat îngrijorător este că datele au fost deja compromise și au fost copiate de persoane rău-voitoare.

Datele persoanele completate la profiluri, parola, data și ora de logare la site-uri, ip-uri de localizare, toate acestea ajută un rău-voitor să facă un profil al utilizatorului și să înceapă atacuri informatice prin email sau alte surse contra dumneavoastră.

Vă sfătuim să folosiți un manager de parole și să introduceți parole puternice, unice generate aleator pentru fiecare site, astfel veți putea împiedica un eventual acces al unui rău-voitor pe alte platforme pe care le folosiți cu aceeași parolă care se repetă.

În cadrul platformei Facturone, păstrăm datele criptat astfel că, din start am reușit să oprim astfel de derapaje, nu stocăm adrese de ip nici la înregistrare, nici la logarea în aplicație, nu am introdus niciun sistem de analiză al traficului prin cookies pentru urmărirea activității de genul Facebook sau Google care sunt recunoscuți pentru analiza și folosirea în masă a datelor personale.

Considerați Facturone ca o zonă privată unde puteți intra cu încredere pentru desfășurarea activității.

Vă sfătuim să acordați atenție unde și cum stocați pe viitor datele dumneavoastră!