Acum, poți edita sau converti online documente PDF prin aplicația web gratuită SmallPDF (pe smallpdf.com) care oferă toate instrumentele necesare pentru efectuarea acestor operațiuni.

O poți face pe pagina de start, fie punând fișierul PDF în zona albastră, fie încărcându-l în editor cu ”Select file”.

Fereastra programului se deschide în browser. Mai apoi, apare un meniu în bara superioară. Aici pot fi adăugate câmpuri de formulare, desene de mână sau imagini.

Pentru a adăuga o fereastră de text în document, selectează ”Add text” și apasă pe document acolo unde dorești să-l pui. Poți modifica textul cu opțiunile ”Font size” și ”Font type” din bara de sus.

Când termini modificările, click pe ”Apply” pentru a ajunge la fereastra Start a editorului. Dacă vrei să faci modificări în aspectul paginii sau în formatul documentului, ai mai multe instrumente în meniul drop-down de la ”All tools”. Printre acestea, documentul PDF poate fi și micșorat, convertit în imagini sau fișiere Office și poți șterge sau muta din paginile documentului. 

La final, apasă pe ”Download file” pentru a salva PDF-ul în PC-ul tău. Versiunea gratuită poate fi folosită pentru cel mult două pagini pe oră, suficient de foarte multe ori.