Cea de-a treia amendă dată în România pentru nerespectarea Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR) a fost aplicată pentru neprotejarea datelor clienților care au făcut achiziții online pe site-ul avocatoo.ro, reiese dintr-un comunicat de presă de azi al Autorității de Supraveghere.

GDPR este cadrul legal unic la nivel european în materie de protecție a datelor personale și se aplică din 25 Mai 2018 și în România.

„Operatorul Legal Company & Tax Hub SRL a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 14.173,50 lei, echivalentul sumei de 3.000 euro. Sancțiunea a fost aplicată operatorului întrucât nu a implementat măsuri tehnice şi organizatorice adecvate, în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător riscului prelucrării. Aceasta a condus la divulgarea neautorizată și accesul neautorizat la datele cu caracter personal ale persoanelor care au efectuat tranzacții recepționate de site-ul avocatoo.ro (nume, prenume, adresa de corespondență, email, telefon, loc de muncă, detalii tranzacții efectuate), documente accesibile public, în perioada 10 decembrie 2018 – 1 februarie 2019”, este explicat în comunicatul de azi.

Reprezentanții ANSPDCP spun că societatea era obligată să prelucreze datele într-o modalitatea care să asigure securitatea adecvată a acestora, inclusiv protecția împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale.

Facturone reinițializează libertatea pe internet!