Datele personale necesită a fi protejate, tocmai de aceea Facturone, asigură protecția acestora prin criptare integrală.

Backup periodic

Este benefic să efectuezi un backup periodic, poate chiar zilnic sau săptămânal. Realizând această procedură ai posibilitatea de a avea acces la date oricând, chiar și atunci când sistemul de operare întâmpină probleme și mai ales în cazul unui atac cibernetic.

Backup local pe NAS-ul propriu

Pentru a salva datele, îți recomand un sistem NAS de la compania Synology care vine preinstalat cu programe avansate de backup sau sincronizare. Stocând datele pe NAS-ul propriu vei avea doar tu control asupra datelor pentru a preveni accesarea sau interceptarea lor de către hackeri dacă folosești soluții terțe de stocare în cloud, gen Google Drive. Astfel de atacuri compromit confidențialitatea, integritatea, disponibilitatea datelor și mai mult decât atât, pot crea probleme și din punct de vedere juridic.

Backup în cloud obligatoriu criptat

Știm cu toții că providerii de conținut, gen Google doresc să colecteze informații cât mai multe. Din punctul meu de vedere stocarea datelor necriptate la un provider extern nu este recomandată. Poți folosi un program de criptare a datelor și apoi trimiterea lor către Google Drive sau alte instrumente de stocare, cheia de decriptare fiind la tine și nu stocată extern. Astfel hackerii sau providerii de conținut nu vor avea acces la datele tale decriptate.

Backup local criptat pe alte dispozitive

Poți folosi dispozitive cu memorie precum hard disk-urile externe, stick-uri sau CD-uri, dar să ți cont că acestea se pot deteriora și se pot pierde datele sau nu se pot accesa când ai nevoie de ele. Mai mult, o astfel de unitate poate fi pierdută sau furată, iar altcineva ar putea avea acces la aceste date.

Sunt multe modalități de protejare a datelor. Multe programe de backup oferă opțiunea de criptare automată a datelor pentru protecție. Pentru decodarea datelor ai nevoie de aplicația folosită pentru codare.

Totul devine mai simplu dacă folosești un usb flash drive sau un hard drive care criptează automat datele copiate pe el, fiind echipat cu o tastatură de pe care se poate scrie un cod de securitate. În acest caz îți recomand dispozitivul iStorage DiskAshur Pro 2 care are inclusă funcția de criptare. Are capacitate de stocare de la 500 GB la 5 TB și se poate folosi după introducerea unui PIN. După ce ai făcut asta, dispozitivul funcționează ca un hard disk clasic, care poate fi folosit pe orice sistem de operare. Datele stocate pe el sunt „încuiate” automat după o anumită perioadă în care unitatea nu mai este folosită sau imediat folosind un buton de pe tastatură.

Facturone reinițializează libertatea pe internet!